Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džafić pred meč sa Radnikom: Imamo kvalitet da pobijedimo i dođemo do tri boda

Preuzmite sliku

Nakon remija u Mostaru protiv Veleža te dvosedmične pauze, fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju na Tušnju od 20 sati dočekuju Radnik, u okviru 7.kola M;tel Premijer lige BiH.

Pred novinare su izašli trener Zlatan Nalić i krilni vezni Adnan Džafić.

Nalić se kratko osvrnuo na remi u Mostaru:

– U Mostaru nismo uzeli sva tri boda, a možda smo i mogli. Bila je to teška utakmica, a sa tim bodom smo otišli na ovu reprezentativnu pauzu. Odmorili smo četiri dana, a onda smo nastavili sa intenzivnim radom. Trebali smo igrati u subotu, no dobili smo još jedan dan za pripremu, a fudbala smo se poželjeli. Protiv Radnika očekujemo dobru utakmicu, te ćemo nastojati da osvojimo tri boda, kazao je Nalić.

Strateg tuzlanskog tima nema na raspolaganju sve igrače.

– Rustemović je kartoniran, a veoma je bitan igrač za nas. Počeli smo ubacivati i Nikolića koji polako dobija minutažu i ulazi u tim. Predpostavljam da će on biti zamjena za nedjelju.

Petrovićev tim u nedjelju dolazi na Tušanj i on nije nepoznanica za trenera Plavih.

– Studirao sam Radnik deset dana u svim segmentima. Nadam se da ćemo u nedjelju popraviti našu igru, a tek onda da pokušamo iskoristiti greške Radnika, kaže Nalić.

S druge strane Adnan Džafić je u plave redove stigao iz Češke početkom sezone a svoj prvijenac je imao u zadnjem kolu protiv Veleža, kada je Tuzla Cityju donio bod.

– Moj prvi gol je bio u Mostaru, samo šteta što je bio za bod a ne za pobjedu. Iz Mostara se teško donose bodovi, ali možda će i on biti zlata vrijedan. Što se tiče utakmice s Radnikom, radi se o jakoj i čvrstoj ekipi. Ako zabijemo rani gol bit će nam puno lakše. Ipak, smatram da imamo kvalitet da pobijedimo i dođemo do tri boda, kazao je Džafić.

Utakmica s Radnikom se igra u nedjelju od 20 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,