Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dušan Vlahović stigao u Torino i odmah oduševio navijače Juventusa

Preuzmite sliku

Dušan Vlahović danas će postati novi igrač Juventusa.

Juventus je dogovorio transfer reprezentativca Srbije za ukupno 75 miliona eura i ovaj sjajni napadač potpisat će za klub o kojem mašta od djetinjstva.

Stigao je jutros u Torino i odmah oduševio navijače, pošto ih je maksimalno ispoštovao, dijelio svima autograme i sa svima se fotografisao, koliko god mu je to bilo dozvoljeno.

Navijači Juventusa pozdravili su novog idola. On će u narednih nekoliko dana obaviti sve, a potom i potpisati. Zbog koronavirusa malo će se pričekati sa obavljanjem ljekarskog pregleda. Juventus ga je već pozdravio objavom na društvenim mrežama.

  • On će potpisati ugovor na 4,5 godine i zarađivat će oko sedam miliona eura po sezoni. U Juve dolazi nakon spektakularne polusezone u kojoj je kao igrač Fiorentine postigao 17 golova u Seriji A i tri gola u Kupu Italije, ukupno 20 golova na samo 24 meča.

    Navijači Fiorentine proglasili su ga izdajnikom još ranije, kada je odbijao da produži ugovor, a posebno ih boli činjenica da je od svih timova izabrao upravo Juventus.

  • Višemilionski iznosi: Partizanu sića u odnosu na komisiju koju će dobiti Vlahovićev menadžer

    Odlično će proći i beogradski Partizan. Vlahovićevom matičnom klub pripada 3% od transfera, u ovom slučaju nešto više od dva miliona.

    Nakon što su se klubovi sve dogovorili u Torinu je danas na programu sastanak predstavnika Juventusa i Darka Ristića, menadžera reprezentativca Srbije.

  • Prema izvještajima italijanskih medija Ristić će inkasirati zapanjujuću cifru od čak 18 miliona eura. U Juventusu taj iznos pokušavaju smanjiti, ali to se čini nemogućim.

    Inače, Vlahović će sa Starom damom potpisati ugovor do juna 2026. godine te će po sezoni zarađivati između 6 i 7 miliona eura.

    Sjajni napadač koji će u petak napuniti 22 godine, pošto je trenutno pozitivan na koronavirus morat će sačekati još nekoliko dana na ljekarske preglede i potpis.

    Vijesti s Apenina govore da će Vlahović zadužiti broj 7 kojeg je ranije nosio Cristiano Ronaldo. Ipak, ukoliko Alvaro Morata u ostatku prijelaznog roka napusti sredinu dobit će broj 9.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje