Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donio sreću Vučici: Džeko u Bergamu gledao ubjedljivu pobjedu bivšeg tima

Preuzmite sliku

Nogometaši Rome ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Atalante u gostima rezultatom 4:1, a susret na Gewiss stadionu u Bergamu pratio je i bh. napadač Edin Džeko.

Džeko nije zaboravio godine provedene u glavnom gradu Italije, pa ni emocije u dresu Rome i svom bivšem klubu je donio sreću, s obzirom da su prvi put nakon četiri godine pobijedili Atalatnu.

Nakon jučerašnjeg nastupa protiv Salernitane, Džeko je danas poslijepodne iz Milana krenuo ka Bergamu kako bi pogledao utakmicu svoje bivše ekipe i imao je šta vidjeti. Vučica je odigrala sjajan meč i zahvaljujući golovima Abrahama (2x), Zaniola i Smallinga slavila je 4:1.

Dijamant je igrao u Romi od 2015. godine prije nego je ovog ljeta prešao na Meazzu, a za rimski klub je u 260 utakmica postigao 121 pogodak, što ga svrstava na treće mjesto najboljih strijelaca Vučice u historiji i u red klupskih legendi.

Podsjetimo, Džeko je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s milanskim Interom, a Roma mu je omogućila odlazak za malu naknadu, koja će u ovom slučaju biti realizovana kroz bonuse ukoliko Inter izbori Ligu prvaka. Naknada na račun bonusa će iznositi 1,8 miliona eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,