Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Doktor Luque: Maradona plesao nakon operacije mozga

Preuzmite sliku

Neurolog Diega Armanda Maradone kazao je da se legendarni argentinski fudbaler osjeća dobro i da je čak zaplesao nakon operacije mozga u utorak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maradona je primljen u bolnicu u ponedjeljak navečer, a sutradan je operisan nakon što mu je otkriveno krvarenje na mozgu.

“Prije svega želio bih reći da je Diego dobro. I tomografija kojoj je bio podvrgnut prošla je dobro. Čak je i plesao. Da, plesao je“, rekao je za medije Leopoldo Luque, neurolog koji Maradonino zdravstveno stanje prati godinama i koji ga je operisao.

Međutim, 60-godišnji nekadašnji sjajni fudbaler, a potom trener ostaće u bolnici još nekoliko dana.

“Primijetili smo epizode zbunjenosti i zajedno s kolegama na odjelu intenzivne njege povezali smo ih sa slikom apstinencije. Stoga mislimo da bi trebao ostati ovdje, to je najbolje za Diega i on to zna. Moramo biti oprezni, jer smo još uvijek u postoperativnom razdoblju. Jasno je da nema neuroloških komplikacija. Postoje i drugi parametri koje čekamo da procijenimo, jer je još uvijek vrlo rano, ali oporavak je zasad izvrstan“, naglasio je Luque. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje