Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječaci FK Sloboda gostovali kod vršnjaka SC Sturm Graz (FOTO)

Preuzmite sliku

Protekle sedmice mladi fubaleri škole fubala FK Sloboda Tuzla (djeca rođena 2002. godine) predvođena trenerom Samirom Kuduzovićem posjetila je Graz (Austija), gdje su bili gosti vršnjaka FC Sturm na njihovom turniru.

Naši dječaci odigrali su šest utakmica i odlično su se snašli, obzirom da se igra po dvoranskim pravilima fudbala po kojima se godinama takmiče i treniraju njihovi vršnjaci u Evropi (igra se 10 minuta bez auta i kornera).

  • druga
  • U grupnoj fazi osvojili se 3 mjesto upisavši 3 pobjede, 1 nerješen rezultat i 2 poraza. Igra, zalaganje i talenat naših dječaka nije prošao nezapaženo kod službenih predstavnika ostalih ekipa koje su učestvovale na ovom turniru. Tako je trener Samir Kuduzović dobio nekoliko otvorenih poziva za učešće na fudbalskim turnirima, a jedan od najpoznatijih, na kojem će naši mališani najvjerovatnije potvrditi učešće, je onaj koji se u Maju 2015. godine održava u Beču (Austrija), a koji se igra po standardnim pravilima i propozicijama, na velikom terenu, za dječake ovog uzrasta.

  • treca
  • Pomoć kod pripreme putovanja i učešća dječaka na turniru u Grazu pužili su Amer Karabegović (predsjednik Omladinskog pogona FK Sloboda) i Nermin Čolić Boni (vlasnik fabrike bezalkoholnog pića i palete sokova Rio, Vitalis i Bony).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje