Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović u posjeti Grčkoj: Prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku jugoistočne Evrope

Preuzmite sliku

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović boravi u posjeti Grčkoj, u okviru koje je danas u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku jugoistočne Evrope.

Tokom obraćanja na tom skupu Cvijanović je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, kao i na važnost korištenja diplomatskih metoda u cilju njihovog prevazilaženja.

Naglasila je da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih tako i općih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva.

Cvijanović je podsjetila da to okupljanje potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike.

Tom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,