Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Devedžić, Kovčić i Hasanbegović potpisali profesionalne ugovore sa Slobodom

Preuzmite sliku

U prostorijama FK “Sloboda” Tuzla na stadionu Tušanj danas je upriličeno potpisivanje profesionalnih ugovora sa tri mlada fudbalera koji su u proteklim godinama bilježili nastupe u Premijer omladinskog ligi BiH.

Kenin Devedžić, Amar Kovčić i Eldin Hasanbegović danas su stavili svoj potpis na dugoročni ugovor sa FK “Sloboda” Tuzla što je sasvim sigurno ispunjenje njhovih dječačkih snova.

Povodom potpisivanja prvih profesionalni ugovora sa tri mlada perspektivna fudbalera, upriličena je konferencija za medije na kojoj su se pored pomenutih igrača prisustvovali Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda Tuzla i Denis Karić, sportski direktor.

-Drago mi što danas imamo priliku potpisati ugovore sa naša tri mlada fudbalera, naša tri juniora. Ovo je veliki dan za nas, ove godine obilježavamo sto godina postojanja, radimo na zacrtanim ciljevima, a jedan od naših primarnih ciljeva jeste promocija mladih fudbalera koji su prošli kroz naš omladinski pogon, kazao je Senad Mujkanović predstavnicima medija.

Igrači koji su danas potpisali ugovore sa Slobodom, nastavit će takmičenje u Premijer omladinskog ligi BiH za juniore.

– Mi još tri fudbalera vežemo za Slobodu, ali do kraja ove sezone igrače za juniorski sastav. Ovi današnji potpisi nisu slučajno, dugo smo ih pratili i odlučili smo da su oni na koga će moći Sloboda da računa u budućnosti. Sve čestitke momcima na ovom uspjehu, ali mi ne prestajemo pratiti naš omladinski pogon, a ukoliko vidimo da ima potencijala u našem pogonu nećemo stati na ovome. Omladinski pogon Slobode biće naš prioritet i sve ono što je dobro mi ćemo se potruditi da ostavimo u Slobodi, kako bi osigurali budućnost kluba. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje