Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi u Tuzli: Znate li kada je Sloboda posljednji put pobijedila Široki Brijeg?

Preuzmite sliku

Utakmicama 2. kola ovog vikenda se nastavlja BH Telecom Premijer liga BiH. Jedan od derbija biće odigran večeras od 20.30 sati u Tuzli, gdje se sastaju Sloboda i Široki Brijeg.

Ranjeni Širokobriježani na Tušanj dolaze nakon neočekivanog poraza od Čelika (0:1) i sigurno je da se žele iskupiti i osvojiti prve bodove, kao što su to često činili posljednjih godina protiv Tuzlaka.

Tradicija im ide na ruke jer su protiv Slobode u seriji od sedam utakmica bez poraza, računajući i prvenstvene i kup utakmice. Posljednja pobjeda Širokog Brijega bila je izuzetno ubjedljiva – 4:0 na Pecari.

Zanimljivo da je Sloboda zadnji put slavila protiv Širokog Brijega 22. oktobra 2016. godine na Tušnju. Bilo je 1:0 na domaći sastav, a tada je jedini gol postigao Sulejman Krpić iz penala.

Što se tiče ostalih utakmica 2. kola, danas se od 17.30 sati sastaju Mladost – Željezničar i Radnik – Tuzla City, a od 20.30 sati Borac – Zvijezda 09. U nedjelju su na rasporedu još dva meča: Zrinjski – Velež (20.00 sati) i Čelik – Sarajevo (20.30 sati). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,