Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi kola na Tušnju bez pobjednika: Tuzla City i Željezničar podijelili bodove (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla City-a i Željezničara u 11. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj odigrali su odličan prvenstveni susret koji je okončan bez pobjednika, rezultatom 2:2. 

Tuzla City je povela u 10. minuti susreta. Crnkić je majstorski prošao kroz dvojicu fudbalera Željezničara i matirao Erića za prednost od 1:0.

Sjajna akcija Željezničara u 13. minuti donijela je brzo poravnanje rezultata, Pavić je ubacio, a Krpić sjajno pogadio mrežu Fejzića za 1:1. Krpiću je ovo bio osmi prvenstveni pogodak.

Do kraja prvog poluvremena gosti su bili znatno bolji protivnik na terenu. Maestralnim intervencijama Fejzić je spriječio Ermina Zeca i Sulejmana Krpića da dovedu svoj tim u vodstvo. Poluvrijeme je okončano rezultatom 1:1.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu fudbaleri Željezničara imali su u 51. minuti. Nakon kontranapada Krpić je uposlio Zeca koji je ubacio u sredinu za Veselinovića, a on je promašio nemoguće.

U 58. minuti izabranici Milenka Bošnjakovića dolaze do vodstva. Veliku grešu Erića nakon kornera iskoristio je Kojić koji pogađa za 2:1. Svega minutu nakon greške koja je rezultirala pogotkom, Erić ponovo griješi, izgubio je loptu na 16 metara ali na njegovu sreću kazna ovaj put nije stigla.

U 75. minuti sudija Grbić duel Zlatkovića i Ramovića okarakterisao je kao penal što je izazvalo negodovanje domaćih fudbalera i publike. Odgovornost je preuzeo Krpić i pogodio za novo izjednačenje i deveti gol u sezoni.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako je Ubiparip u finišu utakmice sjajnim udarcem pogodio prečku.

Željezničar je nakon 11. kola ostao jedina neporažena ekipa u prvenstvu a bod je ‘Plavim’ dovoljan da zadrže lidersku poziciju. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,