Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Debakl Slobode na Tušnju: Husić ‘hat-trickom’ Zvijezdi 09 donio prva tri boda (FOTO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode u okviru 13. kola BH Telecom Premijer Lige BiH na Tušnju pred oko 500 gledalaca ugostili su posljednjoplasiranu ekipe Zvijezde 09 i na veliko iznenađenje pretrpjeli su visok i neočekivan poraz rezultatom 0:3.

Sloboda nije baš najbolje otvorila utakmicu što su gosti iskoristili u 22. minuti kada su pokazali da u Tuzlu nisu stigli s bijelom zastavom već naprotiv sa Tušnja nakon 90 minuta igre odnose cijeli plijen.

Govedarica je sjajno prošao, uposlio je Husića koji neometan pogađa za 0:1 i vodstvo Zvijezde 09. Pravi šok za tim Zlatana Nalića.

Priliku za izjednačenje Sloboda je imala u 31. minuti nakon slobodnog udarca Husejinovića ali je lopta otišla tik iznad prečke Zvijezde.

Dvije minute kasnije gosti su od glavnog sudije Danijela Boje tražili jedanaesterac ali on nije pokazao na bijelu tačku.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda je imala terensku inicijativu ali nije bilo promjene rezultata. U 41. minuti zatresla se i mreža Zvijezde ali gol je poništen zbog prekršaja u napadu.

U drugom poluvremenu Sloboda je pokušavala da što prije izjednači rezultat ali Zvijezda 09 veoma dobro se branila.

Hrabrom igrom gosti su uspjeli prirediti i novi šok za domaće navijače kada su preko Husića u 59. minuti udvostručili prednost.

Par minuta kasnije Sloboda je preko Zukića imala dobru priliku da smanji zaostatak od dva gola ali fudbaler Slobode nije iskoristio izglednu šansu u kojoj se našao.

Što nisu iskorstili fudbaleri Slobode na ovom meču jesu gosti iz Etno sela Stanišići.

Novi hladan tuš za domaću publiku na Tušnju i tim Zlatana Nalića uslijedio je u 64. minuti kada bivši igrač Slobode Husić postiže hat-trick i svom timu donosu ogromnu prednost od 3:0.

Do kraja utakmice Sloboda je svim snagama pokušavala da ublaži ovaj poraz ali to im nije pošlo za nogom.

Na kraju treba kazati kako su fudbalerima Zvijezde 09 bila ovo prva tri osvojena boda u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine dok je s druge strane Tuzlanski tim ušao u seriju poraza, a ovo je treći, računajući i ispadanje iz Kupa BiH protiv Širokog.

SLOBODA: Vukliš, Vasiljević, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Alispahić, Ignjatović.

ZVIJEZDA 09: Erić, Husić, Zlatković, Tojčić, Brkić, Vojinović, Predragović, Memović, Babić, Zekanović, Govedarica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje