Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

De Ligt potpisao za Juventus i postao najskuplji defanzivac u historiji

Preuzmite sliku

Matthijs De Ligt (19) prošao je liječnički pregled u Torinu, a nedugo zatim potpisao i ugovor s Juventusom. Mladi i donedavni kapiten Ajaxa postao je najskuplji defanzivac u historiji.

Već danima traje Juventusova marketinška kampanja dovođenja sjajnog Holanđanina. Jasno je zašto se najbolji talijanski klub tako detaljno hvali najnovijim pojačanjem. De Ligt je najtraženiji defanzivac na svijetu kojeg je Juventus uzeo ispred Barcelone i PSG-a.

Nakon što je obavio liječničke preglede, uslijedilo je fotografisanje s navijačima i davanje autograma, a nedugo nakon toga i službeni potpis vrijednog ugovora.

De Ligt je došao u Juventusov kamp u sklopu kojeg je klinika u kojoj je, nakon što je zadovoljio liječničke preglede, potpisao ugovor na pet godina koji mu garantuje sedam miliona eura godišnje plaće plus bonuse, s kojima će godišnje mogao zarađivati i 12 miliona eura. U ugovoru će imati odštetnu klauzulu od 150 miliona eura.

Ajax je nakon mjesec i pol napetih, burnih pregovora pristao na Juventusovu posljednju ponudu od 75 miliona eura te bonuse s kojima će De Ligt postati najskuplji stoper u historiji. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje