Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas otvorenje renoviranog stadiona Kraljeva: Projekat vrijedan 400 miliona eura

Preuzmite sliku

Madriđani ponosno ističu da će to biti stadion 21. stoljeća, primjer digitalne budućnosti. Opremljen je i videozaslonom od 360 stepeni.

Od 16:15 Real Madrid dočekuje Getafe u prvenstvu, a nije to bilo kakva utakmica za Kraljeve. Real Madrid će odigrati prvu utakmicu na renoviranom stadionu. Projekt je stajao 400 miliona eura, a novi Bernabeu danas će imati premijeru u Primeri.

Renovacija je trajala tri godine, a stadion je dobio pomični krov, ogromne semafore i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, od nogometa, košarke i tenisa. Zanimljivo, u isto vrijeme se čak može igrati košarka i tenis.

Uz sve to dobio je razne trgovine, kafiće i hotel. Realovi navijači moći će uživati u potpuno novim sjedalima i raskošnom osvjetljenju. Sve skupa pružit će jedinstveno nogometno iskustvo.

Napravljen je impresivan sistem koji Realov stadion pretvara u arhitektonski dragulj. Travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno naslagati u specijalnu komoru koja se nalazi ispod površine terena, tik uz najdonju etažu tribine.

Travnjak u toj dubokoj komori ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju; od sistema prozračivanja i zalijevanja do tretmana ultraviolentnim zrakama koje simuliraju sunce.

U Realu očekuje da će novi stadion i njegovi brojni sadržaji privući još više turista, koji su i dosad u velikom broju posjećivali Realov stadion, u kojem se nalazio muzej i fan-shopp. Temeljiti obilazak stadiona donosio je Realu sjajnu zaradu. Jedna od novih atrakcija zasigurno će biti i prizor rasklapanja i sklapanja stadiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje