Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: Hrvati protiv Čeha za osminu finala

Preuzmite sliku

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se igra u Francuskoj, danas donosi bogat program. teško je izdvojiti najzanimljiviju od tri utakmice koje su na rasporedu, ali javnost u regionu vjerovatno će najviše interesovati ogled Hrvatske i Češke Republike, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvati su u mnogo boljoj poziciji do svog rivala, jer nakon prvog kola imaju tri boda, tako da nisu pod pritiskom kao Česi koji ako žele proći dalje moraju osvojiti barem bod. Naime, Češka je u prvom kolu očekivano poražena od Španije, pa današnju utakmicu ulazi bez bodova. S druge strane, Hrvatska je u situaciji da eventualnom pobjedom osigura prolazak u osminu finala.

Zanimljiv bi trebao biti i drugi duel grupe „D“ u kojem se sastaju Španija i Turska. Aktuelni evropski šampioni nisu previše pokazali protiv Čeha, dok su Turci bili dosta blijedi protiv Hrvata. Stoga, teško je pomisliti da će obje reprezentacije još jednom odigrati ispod svog nivoa.

U uvodnoj utakmici dana Italija na krilima velike pobjede protiv Belgije u grupi “E” suprostaviće se Švedskoj koju predvodi jedan od najboljih napadača današnjice Zlatan Ibrahimović.

– 17. juni –

Touluse (15 sati): Italija – Švedska

Saint-Etienne (18): Češka – Hrvatska

Nice (21): Španija – Turska

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,