Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević: Sloboda može do duple krune, razbili su dominaciju Sarajeva i Želje

Preuzmite sliku

Jedan od najvećih fudbalskih trenera na prostoru bivše Jugoslavije Miroslav Ćiro Blažević nalazi se u penziji i kako kaže nakon 55 godina rada bilo je krajnje vrijeme za odmor.

“U penziji sam, odmaram i ne radim ništa. Dosta je bilo”, kazao je bivši selektor reprezentacije BiH na početku razgovora za N1.

Iako nije aktivan u fudbalu redovno prati sva dešavanja u svijetu fudbala, a tako i ona na bh. premijerligaškim terenima.

  • ciro-blazevic1
  • “Sloboda može do duple krune. Oni su to apsolutno zaslužili i napokon su digli Slobodu na nivo kojoj joj pripada prema tradiciji i renomeu. Vjerujem da su svi pobornici nogometa u BiH sretni jer je Tuzla razbila tradiciju i dominaciju Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega”, kazao je on.

    Na drugoj strani tabele, Velež je zakovan za dno tabele, dok je klub iz grada gdje je rođen Blažević, Travnik, u grčevitoj borbi za opstanak.

    “Držim palčeve da NK Travnik ne ispadne. Ali i ako ispadne, vratit će se opet, to je njihova sudbina. Moj Travnik je neuništiv. Što se tiče Veleža, velika je to šteta. To nije dobro za bh. fudbal da klub s tradicijom izgubi status prvoligaša.”

    Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u nogometu neće biti najbolje selekcije BiH.

    “BiH je morala na EURO jer ima toliki koncentrat talenta na jednom mjestu. Sigurno je da u administraciji Nogometnog saveza BiH stvari nisu posložene. To je prava šteta za bh. nogomet u cjelosti, jer reprezentacija je lokomotiva koja vuče sve ostalo. Ali, treba pitati Elvedina Begića zašto je to tako”, poručio je trener koji je s reprezentacijom Hrvatske osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

    Prognozirao je novog evropskog prvaka.

    “Hrvatska može postati prvak. Imaju ekipu koju nema niti jedna reprezentacija u Evropi. Sigurno mogu postati prvaci, a vjerujem da tradicionalni favoriti ovaj put neće osvojiti EURO.” (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje