Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cana: Nismo talentovani, ali imamo volju, srce i žrtvu!

Preuzmite sliku

‘Ovo je najbolji dan za albanski nogomet. Vidio sam neka videa iz Tirane – grad gori! Bit će emotivno pratiti utakmice, ali gledat ćemo ih zajedno i moliti Boga za pomoć’.

Albanija je protiv Rumunije upisala prvu pobjedu na velikim takmičenjima i ima se priliku plasirati u osminu finala.

Siguran sam da smo usrećili albanske navijače, podržavaju nas s velikom strašću. Pokazali su podršku i zahvalu za ono što radimo. Ako postigneš pogodak, dobiješ i rezultat. To nam je uspjelo sada, ali ne i u prve dvije utakmice. Pobijedili smo srcem i kvalitetom. Igrali smo pametno, mentalnom snagom,” rekao je nakon utakmice albanski izbornik Gianni De Biasi, a potom je objasnio zašto je kapetana Lorika Canu ostavio na klupi do 83. minute igre.

Da, bio mi je to težak izbor. Rekao sam mu danas nakon ručka. Nisam želio mijenjati puno u ekipi koja je odigrala dobro protiv Francuske. Zamolio sam Lorika da se žrtvuje i bio je jako velikodušan. On je vođa, momčadski igrač. Nije bilo jednostavno. Svaka mu čast na ponašanju i stavu. Postoje igrači koji su tek krenuli igrati, ali se žale ako ih ostaviš na klupi,” rekao je De Biasi pa objasnio kako će se pripremati za eventualnu osminu finala.

Pripremat ćemo se kao da nas čeka utakmica u petak ili subotu. U međuvremenu ćemo pratiti ostale utakmice. Ako ostanemo u takmičenju , napravit ćemo probleme drugim ekipama, važnim ekipama.

Lorik Cana je nahvalio svoje saigrače i otkrio kako se nosio s odlukom izbornika da ga ostavi na klupi.

Sjajan je osjećaj pobijediti. Bilo mi je jako drago zbog momaka jer su dali puno u utakmici. Nadam se da ćemo imati dovoljno sreće da se kvalificiramo,” rekao je Cana i nastavio:

Nije bilo jednostavno zaigrati u zadnjih 12 minuta, ali želio sam ući i smiriti igru, dati sigurnost suigračima. Mislim da smo na samom kraju odigrali dovoljno smireno i dobro.

“Volja, srce, žrtva, to je ono što je izvanredno u našoj ekipi. Nemamo velikih talenata, ali to nas čini posebnima,” zaključio je Cana.

Sretan sam, ovo je najbolja večer u mom životu. Ovo je najbolji dan za albanski nogomet. Vidio sam neka videa iz Tirane – grad gori. Proslavili smo, ali još uvijek ne znamo hoćemo li se kvalificirati. Bit će emotivno pratiti druge utakmice, ali gledat ćemo ih zajedno i zamoliti i Boga za pomoć,” rekao je Armando Sadiku, a potom je prokomentirao Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo je najbolji igrač na svijetu, on mi je idol. Ok, jučer baš i nije igrao najbolje, ali mislim da je malo umoran. Osvojio je Ligu prvaka, odigrao 50 utakmica, ali on je najbolji na svijetu.” (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,