Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez golova na Tušnju: Sloboda i Zrinjski podijelili bodove

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode i Zrinjskog danas su odigrali utakmicu bez golova na Tušnju u okviru 16. kola Premijer lige.

Susret na Tušnju počeo je mirno, prva prilika zabilježena je u 7. minuti kada Mašić slabo šutira na gol Slobode sa nekih 16 metara, ali to bilo dovoljno precizno. Tokom prvog poluvremena gosti su imali apsolutni posjed lopte ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi gol Golubovića.

  • Jedna od najozbiljnijih prilik dogodila se u 26. minuti susreta kada Ibanez šutira direktno iz kornera, ali je Golubović brani krajnjim naporom.

    Još jedna prilika za goste zabilježena je u 38. minuti susreta a imao ju je Mašić koji je došao do lopte u kaznenom prostoru Slobode, šutirao je, ali je to otišlo tik pored gola domaćih. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova.

    I u drugom poluvremenu gosti su krenuli dosta ofanzivnije, ali bez konkretne realizacije.

    U 55. minuti Bilbija je sjajno proslijedio loptu za Mašića, ali je to sjajno odbranio Golubović. U 66. minuti Zlomislić je natrčao na jednu oizbačenu loptu iz šesnaesterce Slobode i šutirao za koji centimetar pored gola. Do kraj susreta rezultat se nije mijenjao.

  • Tokom susreta fudbaleri Slobode imali su jedan udarac u okvir gola dok su gosti zabilježili tri pokušaja. Zrinjski je na Tušnju prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede dok je Sloboda već drugi susret neporažena. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Standings provided by SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje