Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bekić: Svi znamo ko je Sarajevo, idemo se nadigravati

Preuzmite sliku

Četiri boda u prva dva kola, bilans je tuzlanske Slobode kojim su se “smjestili” među pet vodećih ekipa Premijer lige BiH.

Isti broj bodova ima i prvak Sarajevo, naredni protivnik Tuzlaka, koji su prva dva susreta protiv Radnika i Širokog Brijega odigrali vrlo dobro, ali oba kao domaćini. Duel sa “bordo” timom derbi je 3. kola i, ujedno, veliki ispit za ekipu trenera Mileta Lazarevića.

U prva dva kola dobar dojam igrama ostavio je povratnik na Tušanj, Almir Bekić, bivši igrač Sarajeva. Za njega je sutrašnji derbi nešto posebno.

– Svi znamo ko je Sarajevo. Imao sam čast da budem dio tog kluba i historije koju smo ispisali prošle sezone. Sada sam na suprotnoj strani, dobro radimo i u prva dva kola pokazali smo da je ovo druga Sloboda u odnosu na onu koji su svi gledali prije. Svaki igrač bori se za grb i klub i samo trkom i disciplinom možemo praviti dobre rezultate. Nekad to bude dovoljno, ponekad ne, ali tako je u sportu. Ne pobjeđuje uvijek bolji. U Sarajevo idemo da se nadigravamo i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju – izjavio je Bekić za Fenu.

S obzirom na to da se igra u večernjem terminu, Tuzlaci će u Sarajevo otputovati na dan utakmice.

Susret Sarajevo – Sloboda igra se u subotu od 20.30 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,