Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona pronašla rješenje za svoj najveći problem: Dogovoreno prvo pojačanje

Preuzmite sliku

Dnevni list Sport donosi ekskluzivnu informaciju kako je Barcelona dogovorila novo pojačanje.

Odluka je pala, ali i dogovor. Barem tako tvrdi katalonski Sport, list vrlo blizak Barci. Nogometaš Valencije Joao Cancelo od ljeta postaje novi igrač Barcelone, dogovoreno je s igračem i njegovim menadžerom Jorgeom Mendesom.

Završila je tako potraga za desnim bekom koja traje već mjesecima, a jedna od meta bio je baš Cancelo. Otkad je Luis Enrique shvatio kako je kupovina Aleixa Vidala iz Seville bila pogreška te kako on ne može biti zamjena za Danija Alvesa, klub je krenuo u skoro pa bjesomučnu potragu za novim dugotrajnim rješenjem za mjesto desnog bočnog defanzivca. Krpao je tu poziciju Sergi Roberto, no on je vezni igrač, nikako branič iako je prošle sezone znao dobro odigrati tu poziciju što je možda i zavaralo ljude u klubu.

Barcelona je tražila privremeno rješenje, a jedan od glavnih kandidata bio je bivši kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna . No on je prema nekim izvorima tražio da potpiše na godinu i pol dana kako se ne bi dogodilo odbacivanje već na ljeto. I dalje oko toga ”mozgaju” na Camp Nou, no ne žele se na tako nešto obavezati s obzirom na racionalizaciju troškova koja ih neminovno očekuje.

Cancelo, bivši igrač Benfice je nedavno debitirao za Portugal i već je postigao tri gola. Nije bio član zlatne generacije iz Francuske što samo govori koliko talenta imaju Portugalci. Prilično je visok (182 cm) za bočnog igrača, ali je i dosta brz. Njegov sunarodnjak Andre Gomes zasad se nije pokazao kao veliko pojačanje, ali navijači Barcelone se nadaju kako bi Cancelo nakon ljeta napokon trebao riješiti problem desnog beka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,