Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Baka kanadskog golmana Milana Borjana: “Je*ala ga Krajina, tata mu napola Hrvat”

Preuzmite sliku

Nakon utakmice Hrvatske i Kanade (4:1) glavna tema je i dalje golman Milan Borjan. Požalio se da je nakon meča dobio više od 2.500 poruka kojima su ga zasuli hrvatski navijači, u kojima ga vrijeđaju.

Dio navijača tijekom utakmice mu je neprimjereno reagirao, a razvili su i transparent s traktorom. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša i tamo razgovarala s Borjanovom 83-godišnjom bakom.

“Čuj je, malo da sam ljuta. Trebao je makar malo pobijediti”, rekla je Štefica Borjan. Njezin unuk primio je u nedjelju četiri gola. “A neka je, pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?”, dodaje baka Štefica.

Osim igre, više su prašine digle Borjanove izjave da je rođen u Kninu, dijelu Republike Srpske Krajine. Čula ih je i baka, ali dobro je upoznata s rodoslovnim stablom obitelji pa je kroz smijeh objasnila o čemu se radi.

“Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu. I da voli, kako se kaže, Krajinu. Je*ala ga Krajina!”, navodi baka Štefica.

“Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli”, dodala je.

Na opasku reporterke Sanje Jurišić kako se čini da u toj porodici nema mržnje, odgovara: “Ma nema, nema. Niko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire”.

Video možete pogledati OVDJE.

Cijelu noć stizale poruke

Stigle su sinoć poruke pune prezira na mobitel kanadskog golmana. Požalio se na njih više od 2.500, nakon što mu je javno objavljen telefonski broj. Hrvatski navijači zamjerili su mu prijašnje izjave.

Na pitanje kako bi opisao sebe, rođen je u Hrvatskoj, trenutno živi u Srbiji, a igra za Kanadu, Milan Borjan je prije četiri godine odgovorio:

“Velika greška. Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem – rodom sam iz Srbije, da kažem Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin”.

Njegova supruga požalila se da su im cijelu noć stizale najstrašnije uvrede.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje