Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić za Tuzlanski.ba: O Ćiri, Slobodi, planovima, podršci, navijačima…(VIDEO)

Preuzmite sliku

Dođoh, vidjeh, pobijedih, ovim riječima najkraće bi se mogao opisati boravak Ćire Blaževića u Tuzli.

U nevjerici smo isčekivali dolazak Blaževića na užarenu klupu Slobode, to se dogodilo 17. januara 2014, danas nešto manje od šest mjeseci boravka u gradu soli Blaževića smo u nevjerici gledali kako pakuje kofere i odlazi iz našeg grada, nakon što je ispunio svoju misiju vrativši Slobodu u elitni rang bh fudbala.

Kako i sam kaže “Zajeban ti je ovo poso sine moj, i nikad nisi siguran na čemu si“. Doček Blaževiću bio je veličanstven, ovaj grad nikada nije zapamtio press konferenciju sa više novinara nego je to bilo kada je u Tuzlu stigao trener svih trenera.

Danas u hotelu Tuzla s Ćirom su se pozdravili brojni sportski radnici, navijači, novinari, građani, i osobe sa kojima je blisko sarađivao tokom šestomjesečne trenerske karijere u FK Sloboda.

Blažević je dokazao i potvrdio da je veliko trenersko ime, napunio je Tušanj sa više gledatelja nego je to bio slučaj sa kompletnim kolom BH Telecom Premijer lige.

Igrače je uvjerio u uspjeh, šarmirao je cijeli grad, a Tuzla i Sloboda su zahvaljujući upravo Ćiri doživjeli veliku medijsku promociju u BiH i regionu.

  • ciro-blazevic33
  • Uvijek je imao vremena za novinare, ljubazno odgovarao na svako pitanje, iako bi se puno mlađi od njega umorili od silnog fotografisanja na svakom koraku, njemu to nije bio problem sa 80. godina.

    Imao je usmeni dogovor sa predsjednikom UO FK Sloboda Azmirom Husićem da pokuša klub sa Tušnja vratiti u Premijer ligu BiH, sa pet bodova zaostatka Ćiro je to uspio uraditi. Još u ponedjeljak Ćiro nam je saopštio da više neće biti trener Slobode, međutim tu informaciju prvi smo objavili tek jutros nadajući se da će se ipak u međuvremanu postići neki dogovor na relaciji Blažević – Husić.

    Boravak Ćire Blaževića u Tuzli i povratak Slobode u PL ljubitelji fudbala sigurno će pamiti do kraja života i prepričavati narednim generacijama kako je u ovom gradu živio i radio trener svih trenera.

    Život ide dalje, sve je prolazno samo je Sloboda vječna. Bez Ćire možemo i moramo nekako dalje, al sa dugom od skoro 8.000.000 KM vrlo teško.

    Uoči odlaska u SAD razgovarali smo sa prvim čovjekom FK Sloboda Azmirom Husićem koji je najzaslužniji što će Crveno-crni od naredne sezone na Tušnju ugostiti: Želju, Velež, Sarajevo, Čelik, Borac, Široki…Intervju pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

    (Kamermani: Mario Ilić, Vedran Haračić – novninar: Adnan Krdžalić)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje