Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić bez dlake na jeziku o sudbini FK Sloboda (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Kako već ranije bilo i najavljeno danas se održala redovna sjednica Skupštine FK „Sloboda“ na kojoj je trebalo biti poznato hoće li sadašnji predsjednik UO „FK Sloboda“ Azmir Husić ostati i dalje na čelu kluba.

Prije sjednice Skupštine predsjednik Husić je održao sastanak sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima gdje je iznio svoje stavove o tome pod kojim uslovima on želi i dalje da stvara jaku i stabilnu Slobodu.

Kako sada stvari stoje ja nisam predsjednik FK Sloboda, u ovakvim uslovima više nije moguće da se radi. Spreman sam i dalje da zajedno sa svima vama jačamo našu Slobodu ali mi je neophodna podrška, sam više neću moći. Svoju spremnost dokazujem činjenicom da smo milion maraka potrošili kako bi FK Sloboda ponovo bila član BH Telecom Premijer lige, ja sam spreman da dam još jedan milion KM, ali tražim da se na moj milion nađe još jedan i tek tada bi imali ozbiljnu priču“ kao je Azmir Husić prilikom svog obraćanja članovima Skupštine FK Sloboda.

Husić je također kazao kako on ne želi da privatizira Slobodu, jer kako ističe Sloboda može biti samo svih nas ili ničija.

Gradsko vijeće Tuzla spremno je u ovom trenutku da izdvoji 300.000 KM za FK Sloboda i svaki puta kada bude u mogućnosti da da više tako će da bude. Ovaj grad ima mnogo problema i zvanično oko 21.000 nezaposlenih. Grad Tuzla u potpunosti podržava aktuelnog predsjednika Azmira Husića ali takođe i razumije njegove zahtjeve“ – kazao je Vedran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Zaključak sa današnje sjednice Skupštine FK Sloboda je da taj da je neophodno da se privrednici sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona aktivno uključe u rad kluba i finansijski u skladu sa svojim mogućnostima pomognu njegovo daljnje djelovanje. Članovi Skupštine pred sami kraj sjedice usvojili Odluku o vraćanju starog grba kluba.

Za ponedjeljak bila je zakazana prozivka igrača koje neće biti jer se aktuelni trener Acacio Alfredo Casimiro nalazi u Portugalu i navodno čeka “zeleno svjetlo” Husića kako bi se vratio na Tušanj i sa sobom kako smo nezvanično saznali već doveo određena pojačanja.

Za naredni petak ponovo je zakazana sjednica Skupštine FK Sloboda na kojoj bi konačno trebalo biti poznato kakva sudbina čeka FK Sloboda.

Uskoro: Opširnije pogledajte u video prilogu članka: (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje