Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić: „Ako ostanem u Slobodi dovodimo nova pojačanja“

Preuzmite sliku

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić trenutno boravi u SAD-u, u Tuzlu se vraća 3. januara kada će ubrzo uslijediti i sjednica Skupštine kluba gdje će Husić vjerovatno odlučiti ostaje li i dalje prvi čovjek FK Sloboda.

Gradom soli kruži ozbiljna priča ukoliko sadašnji predsjednik FK Sloboda Azmir Husić odluči da ne ostane na kormilu kluba Sloboda bi se ponovo moga da nađe u izuzetno teškoj situaciji.

Najveći problem predstavlja što trenutno u Tuzli nema niko ozbiljan i dovoljno finansijski moćan da preuzme vođenje kluba.

Azmir Husić je do sada nebrojeno puta pokazao i dokazao koliko mu je stalo do Slobode. Bio je začetnik povratka Slobode u društvo najboljih i nije odustajao dok klub sa Tušnja nije vratio na mjesto koje mu po tradiciji i pripada.

Husić je na Tušanj doveo i trenera svih trenera popularnog Miroslava Ćiru Blaževića. Husićevih zasluga ima na pretek, međutim javnost u Tuzli predsjednik Slobode je iznenadio izjavom pred odlazak u Ameriku kako potoji mogućnost da se povuće iz kluba.

U razgovoru za Dnevni avaz Azmir Husić je kazao da se u Tuzlu vraća 3. januara i da će se sve znati nakon što se održi sjednica Skupštine FK Sloboda.

Mnogo se radi, skoro da ne spavam nikako jer sedmica uoči Božića u poslu kojim se bavim je ključna. Amerikanci visoko cijene svoj najveći blagdan, upravo zbog toga sve mora da bude u najboljem redu. Kada je u pitanju moj status u Slobodi još nisam donio konačnu odluku“ kazao je Husić novinaru Dnevnog avaza.

On kaže da nije promjenio mišljenje za vrijeme svog boravka u Tuzli.

Ne ovisi samo o meni hoću li ostati u Slobodi ima tu dosta drugih faktora i okolnosti. Sve ćemo da vidmo na sjednici Skupštine kluba. Ona dosta toga može da odluči“ kazao je Husć.

Na pitanje šta će biti ukoliko Husić odluči da nastavi obavljati funkciju predsjednika UO FK Sloboda kazao je: „Vidjeli ste da smo jesenju polusezonu odigrali slabo. Evidentno je da ovaj igrački kadar koji trenutno imamo nije bio dovoljan da izvuče polusezonu i da ostvari zacrtane ciljeve. Prije svega tu mislim na skroman bodovni saldo. Jasno je da sa ove pozicije Sloboda mora promijeniti pojedine igrače, i ako ostanem u Slobodi pojačat ćemo ekipu“ zaključio je Husić.

Ključni dani – Koliko je Husić privržen Slobodi, potvrđuje i podatak da je nedavno prebacio novac, da se isplate plate igračima u Slobodi.

Mnogo je kombinacija u igri, apetiti i očekivanja simpatizera i navijača su velika, pa će biti zanimljivo kako će tim Slobode izgledati na proljeće.

Podsjećamo da Slobodu sa 20 sadašnjih igrača vežu ugovori obaveze do kraja sezone odnosno do ljeta 2015. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,