Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić: “Ćiro nije želio ostati, Hasselbaink stiže u nedjelju, Sloboda će dosta zaraditi od utakmice s Bešiktašom”

Preuzmite sliku

Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda, proteklih dana boravio je u Guaruju gdje je pratio treninge naše fudbalske reprezentacije, a gledati će kako kaže i sve utakmice Papetovih “Zmajeva”.

Uvjeren je da mu to neće poremetiti planove sa Slobodom, naprotiv. Na Tušnju je sve uredio, telefonski i elektronskom poštom rukovodi, a u Brazilu želi ostati što duže.

Što se mene tiče, mogu ostati do finala. Želio bih da ostanu i Zmajevi” kazao je Azmir Husić za Avazov Sport.

Prvo pitanje Sinana Sinanovića koji je s Husićem razgovarao u Brazilu bilo je hoće li Slobodu u Premijer ligi voditi Ćiro Blažević?

Kako stvari stoje Ćiro, neće voditi Slobodu u Premijer ligi“, istakao je predsjednik Slobode, te je obrazložio i zbog čega.

Zato što on očito to ne želi. Razgovarao sam s njim prije polaska u Ameriku, ali i poslije ishitrenih izjava koje je dao. I nedavno sam ga dobio dok sam na odmoru. Nije mi zvučao kao da želi ostati. Ja sam mu rekao, ako imaš gdje bolje, Ćiro idi, mi ćemo ti zaželiti sretan put“.

Na fotografijama: Azmir Husić, Sinan Sinanović i otac Asmira Begovića

Za špekulacije o navodnom dugovanju FK Sloboda prema Blaževiću Husić je rekao:

Sloboda je Ćiri isplatila sve što je trebalo da dobije. Ni marke mu nismo dužni. Može pričati šta hoće, ali Sloboda nema dugovanja prema Blaževiću“.

Uredniku Avazovog Sporta Sinanu Sinanoviću Husić je potvrdio pregovore oko angažmana Jimmy Floyd Hasselbainka.

Ima istine da smo u pregovorima sa Hasselbainkom. Veliko je to ime. Napravili smo kontakt, a on je izrazio želju da odmah dođe u Tuzlu i snimi stanje. Doći će dok sam ja u Brazilu (op. u nedjelju) Zamolio sam ga da sačeka moj dolazak, ali on će doći i snimiti stanje u klubu. Neka sam vidi i procijeni šta može. Nisam optimista, ali nam laska, godi zanimanje takvih imena“.

O pojačanjima za novu sezonu Husić je rekao:

Naravno, nude nam se razni igrači. Mujića smo doveli jer je on odličan napadač. I Staniša Nikolić bi trebao doći, želimo također i Bekića. Moj je cilj da forsiramo mlade igrače. U ovoj godini, a to sam rekao i Ćiri i Hasselbainku, želimo stabilizovati klub, da sve riješimo, a da u narednoj sezoni idemo na Evropu. Ne želim davati obećanja koja ne mogu realizovati. Poštujem naše naviječe, bez kojih ovo ne bi postigli, ali ne želimo davati izjave bez pokrića u situaciji kada imamo pedesetak tužbi. Neko je ostavio nama, zato moramo stvari rješavati pomalo” pojasnio je Husić.

Prilikom boravka delegacije grada Bešiktaša u Tuzli a ponajprije zahvaljujući nekadašnjim legendama Slobode Šećerbegoviću i Kovačeviću dogovorena je prijateljska utakmice između jednog od najvećih turskih klubova Bešiktaša i Crveno-crnih sa Tušnja.

Igrat ćemo i augustu s Bešiktašom. Sloboda će dosta zaraditi od toga. Velika je to stvar za nas. Međutim, igrat ćemo već na ovim pripremama i sa ekipom Galatasaray obzirom da imam informaciju kako će Galata biti na pripremama u Austriji u istom terminu kada mi budemo odrađivali pripreme u Sloveniji. I taj podatak govori šta sve činimo za Slobodu” naglašava Husić i dodaje:

Najvažnije od svega je da smo dobili licencu za takmičenje u Premijer ligi. Obećavam navijačima da neće strepiti za opstanak, da ćemo imati pune tribine s Ćirom ili bez njega“, rekao je na kraju razgovora za Sport predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje