Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Asistencije Pjanića, golovi Džeke za vrijednu pobjedu protiv Kipra (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici teže od očekivanog savladala je neugodni Kipar. Radni dan i hladno vrijeme, ali i bolan poraz od Belgije, uzrokovali da Zenica nikada nije imala slabiju atmosferu uoči utakmice reprezentacije, ipak Zmajevi su pobjedom vratili nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U prvom poluvremenu izabranici Mehmeda Baždarevića stvarali su prilike pred golom Kipra, ali konkretne realizacije nije bilo. Pjanić je imao dobar pokušaj u petoj minuti igre. U 15. minuti Džeko pred gostujućim golom pucao je glavom nakon ubačaja s desne strane, ali tačno u golmana.

  • medunjanin-kipar
  • U 35. minuti je Džeko primio dugu loptu koju je poslao Đurić, smirio je i krenuo o lijevoj strani prema golu, ali je iz teškog ugla uspio pogoditi samo vanjsku stranu mreže.

    Najveću priliku na utakmici BiH je imala u 65. minuti. Izet Hajrović je pucao s lijeve strane, gostujući  golman je teško obranio loptu, ali Đurić nije stigao na odbijanac koji je samo trebao pospremiti u praznu mrežu. U posljednji trenutak obrana je izbacila loptu u korner.

  • lulic-kipar
  • U 70. minuti BiH konačno stiže do vodstva Alexandrou je pogriješio u kaznenom prostoru, Pjanić mu je uzeo loptu i poslao na sredinu gdje je čekao Džeko, a kapiten BiH nije propustio priliku i pospremio je loptu u gol.

    Nije dugo vremena trebalo našoj reprezentaciji da riješi utakmicu. Igrali smo mnogo bolje nakon postizanja svog gola, a u 81. minuti, stigli smo i do drugog pogotka. Strijelac je ponovo bio Edin Džeko, a asistent ponovo Miralem Pjanić, koji je, kad se sve sabere, odigrao još jednu sjajnu utakmicu. Učestvovao je u svih 7 postignutih golova naše reprezentacije, a upisao je dosad u kvalifikacijama 4 asistencije. (Tuzlanski.ba)


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,