Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arsenal u izuzetno teškoj situaciji

Preuzmite sliku

Nakon mnogo godina, Arsenal nije uspio da se izbori za nastup u Ligi prvaka. Takav scenario je prije tek nekoliko godina bio nezamisliv, Topnici su bili snaga engleskog fudbala, igrali su najljepše na Otoku i Evropi, bili omiljeni.

Ali danas više ništa nije kao što je bilo. Arsenal nije u stanju dovoditi najbolje igrače svijeta, akademija ne radi kao nekad, mladići iz drugih klubova ne žele ići tamo gdje su nekad trčali. Teška vremena došla su u sjeverni London, a protekle ljeto bit će jedno od najturbulentnijih u posljednjih dvadesetak godina.

Arsene Wenger: otići ili ostati? Mišljenja su podijeljena premda je više onih koji bi mu najradije vidjeli leđa. On je jeste donio klubu jedan poseban imidž, ali ako Arsenal ne igra Ligu prvaka, to se onda može i mora ocijeniti rezultatskim fijaskom.

Da stvar bude gora, izgubio je podršku i u svlačionici. Možda ga igrači cijene na ličnoj osnovi, ali kalibri poput Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza moraju igraju Ligu prvaka. Ako u obzir uzmemo to što im se obojici ugovori bliže kraju i da nema indicija da će ih produžiti, tek onda shvatimo ozbiljnost momenta u kojem se Arsenal trenutno nalazi.

A jučer se pojavila još jedna loša vijest za nekoć moćni londonski klub. Naime, Marseille želi njihovog kapitena kojem također ”ne bi bilo mrsko” da se vrati u domovinu. Lorient Koscielny je na pragu odlaska i to će uz spomenute ofanzivce, biti strašan udarac od kojeg će se Topnici uistinu teško oporaviti. Nagađa se da će još neki članovi prvog tima tražiti izlazna vrata…

Neizvjesna vremena dolaze za klub, vrelo ljeto i bezbroj promjena. Teško je, svlačionica je u haosu, ali ako problem iko na Otoku može riješiti, onda je to Arsene Wenger. Treba mu vjerovati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,