Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rezultati ankete: Safet Sušić treba da ostane selektor reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Još uvijek nije izvjesno hoće li fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Safet Sušić nastaviti saradnju ili će ipak utakmica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu između BiH i Irana biti posljednji meč sa Papetom na klupi Zmajeva.

Sve bi navodno trebalo biti poznato u narednih sedam dana, naime, Sušiću ugovor sa NS BiH je istekao 30. juna, tako da je fudbalska reprezentacija BiH trenutno i zvanično bez selektora.

Sušić je kormilo reprezentacije BiH preuzo od Miroslava Ćire Blaževića u decembru 2009. godine, i od tada je reprezentaciju BiH sa klupe predvodio u 44 utakmice. Sa “Zmajevima” je Pape ostvario 22 pobjede, 15 poraza te sedam neriješenih rezultata, što ga čini statitički najsupješnijim bh. selektorom. Izuzev toga, Pape je prvi selektor koji je BiH odveo na jedno veliko takmičenje. U anketi na našem portalu pitali smo vas: [poll id=”7”]

Od ukupno 3.123 vaših glasova čak 71%, odnosno 2.211 čitatelja smatra da bi Sušić trebao ostati i dalje selektor fudbalske reprezentacije BiH. Popularni Pape nije dobio podršku oko 29 % učesnika ankete na našem portalu, odnosno 912 čitatelja mišljenja je da bi Zmajeve kroz kvalifikacije za Euro 2016 trebao da vodi neko drugi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje