Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alves nosi narukvicu za praćenje: Nudio sve da ga puste, ali odbijen je zbog straha da će pobjeći

Preuzmite sliku

Advokatica žrtve poručila je da bi Alves mogao nabaviti lažne dokumente i napustiti Španiju, koja nema ugovor o izručenju s Brazilom.

Sud u Barceloni odbio je zahtjev Cristobala Martella, advokata Danija Alvesa, da fudbalera optuženog za silovanje pusti uz jamčevinu da se brani sa slobode. Najtrofejniji fudbaler u historiji tako će suđenje čekati u pritvoru, u kojem se nalazi posljednjih mjesec dana. Ovakvu odluku sud je donio nakon saslušanja prošlog četvrtka, na kojem je Alves peti put promijenio iskaz.

Nakon što je ranije izjavio da je ipak imao spolni odnos s djevojkom koja ga je optužila za silovanje, ali uz njenu suglasnost, sada tvrdi da je ona njega napastovala, odnosno da je on žrtva seksualnog napada. Sve se dogodilo u zoru 30. decembra prošle godine u WC-u noćnog kluba Sutton u Barceloni, nakon čega je 23-godišnja djevojka prijavila 16 godina starijeg fudbalera za silovanje.

Sud je prihvatio stav tužiteljstva da bi puštanjem Alvesa da se brani sa slobode nastao velik rizik od njegova bijega iz Španije. U obrazloženju navodi da je tako odlučeno zbog Alvesova velikog bogatstva i zato što Španija i Brazil nemaju ugovor o izručenju.

Nisu prihvaćena uvjeravanja optuženikova odvjetnika da Alves neće pobjeći ni to što je kao garanciju ponudio da preda pasoš, svakodnevno se javlja na sud, prihvati zabranu prilaska i komunikacije sa žrtvom te da nosi narukvicu za praćenje.

Sud je više vjerovao argumentima žrtvine advokatice, koja je poručila da bi Alves mogao nabaviti lažne dokumente i napustiti Španiju. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,