Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alves i dalje u zatvoru: Bivša žena ubijeđena u njegovu nevinost

Preuzmite sliku

Bivši odbrambeni igrač Barcelone, Dani Alves i dalje je u zatvoru, nakon što je početkom januara uhapšen pod optužbom da je silovao 23-godišnju djevojku u jednom od toaleta noćnog kluba u Barceloni, 30. decembra 2022. godine.

Sam Alves je tvrdio da je nevin, iako je nekoliko puta mijenjao svoju verziju incidenta, a na posjlednjem ročištu odlučeno je da je protiv njega prikupljeno dovoljno dokaza, kako bi ostao u pritvoru, piše Marca.

Dinorah Santa Ana, majka njegove djece i upraviteljica nekih njegovih nekretnina, posjetila je nogometaša u katalonskom zatvoru.

“Dobro je, ostaje jak i dobro se drži”, rekla je njegova bivša supruga za El Periodico.

“Htjela sam ga posjetiti da razgovaramo o djeci i njihovom obrazovanju. Za njih je to komplikovana situacija. Moramo zapamtiti da Dani Alves ima porodica i nije sve što se govori istina. Ovo je nešto što opterećuje živote djece. Ja sam majka i kada djeca pate, pati i majka”.

“Nisam ga pitala za razne verzije jer znamo da je nevin, to se ne dovodi u pitanje. Njegova djeca i ja vjerujemo u njegovu nevinost. Dokazat će se da je nevin i sve će biti u redu, sigurna sam”, dodala je.

Manje jasna je sadašnja partnerka Brazilca, Joana Sanz, koja nikada nije javno podržala Alvesa, poslije cijelog slučaja i njegovog hapšenja.

Suđenje koje je uslijedilo nakon optužbe dovelo je do raskida ugovora sa meksičkim timom Pumas. Čini se vrlo vjerovatnim da Alves više neće igrati vrhunski nogomet čak i ako ga se ne proglasi krivim za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,