Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allardyce nakon jedne utakmice napustio klupu Engleske

Preuzmite sliku

Sam Allardyce će ući u istoriju engleskog fudbala kao čovjek koji je proveo najmanje vremena na klupi reprezentacije Engleske. Zbog skandala koji su pokrenuli britanski mediji Allardyce je dobio otkaz i nakon samo jedne utakmice nije više selektor “gordog albiona”.

Nakon što su mediji objavili snimak na kojem Allardyce razgovara za predstavnicima lažne firme sa Dalekog istoka o tome na koji način da zaobiđu pravila o transferima igrača, a u jednom trenutku i omalovažava svog prethodnika na klupi Engleske Roya Hodgsona, FA je odlučio da promijeni selektora.

FA je smijenio Allardycea poslije svega 67 dana koliko je proveo na svom poslu iz snova. U svom mandatu Allardyce je vodio reprezentaciju u jednom susret protiv Slovačke i upisao pobjedu.

FA može potvrditi da je Sam Allardyce napustio poziciju selektora reprezentacije Engleske. Njegovo ponašanje bilo je neprikladno za selektora Engleske. On je prihvatio odgovornost i svjestan je da je napravio veliku grešku, te se izvinio. Međutim, s obzirom na ozbiljnost njegovih postupaka, FA i Allardyce su se međusobno složili da raskinemo ugovor“, saopšteno je između ostalog iz FA-a.

Dodaje se da će Gareth Southgate, selektor U21 reprezentacije Engleske voditi seniorski tim u naredne četiri utakmice protiv Malte, Slovenije, Škotske i Španije, nakon čega će FA krenuti u potragu za Allardaycevim nasljednikom. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,