Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ahmedhodžić od prve minute u dresu Sheffielda protiv Tottenhama

Preuzmite sliku

U petom kolu engleskog Premiershipa susret će se Tottenham i Sheffield United. Naravno, u centru pažnje pred početak utakmice našao se naš reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

Takmičenje u Premiershipu nastavljeno je nakon reprezentativne pauze tokom koje je Ahmedhodžić bio glavna tema jer se nije pojavio na okupljanju Zmajeva na Ilidži.

Ahmedhodžić je u saopćenju naveo da nije došao zbog povrede te da ga je ona spriječila da igra u duelima protiv Lihtenštajna i Islanda. Njega iz Saveza nisu uspjeli dobiti kako bi provjerili šta se dešava i na kraju su odlučili da ga suspenduju.

Špekulisalo se tada da će Ahmedhodžić zbog povrede propustiti i meč protiv Tottenhama, ali prije nekoliko dana postalo je jasno da se to neće desiti jer je bh. defanzivac trenirao normalno s ostatkom tima.

Ahmedhodžić se brzo uspio oporaviti zbog povrede zbog koje se nije pojavio na okupljanju bh. reprezentacije zbog čega je izazvao skandal.

Da nije riječ o ozbiljnoj povredi najjasnije postalo je danas pred gostovanje Sheffielda ekipi Tottenhama jer će Ahmedhodžić danas igrati od prve minute.

Sheffield United: Foderingham, Ahmedhodžić, Basham, Robinson, Bogie, Vinicius Souza, McAtee, Hamer, Thomas, McBurnie, Archer.

Za Sheffield će ovo biti itekako teško gostovanje jer je Tottenham odlično otvorio sezonu i u nizu je od tri uzastopne pobjede. S druge strane Sheffield nakon četiri kola ima tek jedan osvojen bod.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje