Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijačka parola: Evo kakvu su poruku “Fukare” poslale na Grbavici (VIDEO)

Preuzmite sliku

Derbi kola koji se u okviru 7. Kola BHT Premijer lige odigrao na Grbavici između Željezničara i Slobode okončan je neriješenim rezultatom 0:0.

Tokom protekle sedmice na sjevernoj tribini stadiona “Tušanj” bila je postavljena parola “Željo mora pasti” koja je podsjećala fudbalere Slobode tokom treninga da moraju dati sve od sebe za pozitivan rezultat u Sarajevu. Izabranici Husrefa Musemića upravo su požrtvovanom igrom do posljednje minute izborili izuzetno važan bod protiv Željezničara.

Sloboda je na stadionu Grbavica imala podršku navijačke skupine “Fukare”. Navijači su na stadion ušli na stadion tek sredinom prvog poluvremena, a do pred kraj susreta (kada su morali napustiti tribinu) bili 12-ti igrač fudbalerima Slobode.

fukare-grbavica2

U jednom trenutku susreta Fukare su parolom aludirale da nisu zaboravile utakmicu u Trebinju u 30. kolu Premijer lige BiH, u sezoni 2011/12. kada je tada otpisani Leotar upisao pobjedu rezultatom 2:1 nad sarajevskim timom i izborio opstanak u društvu najboljih. Upravo taj rezultat odveo je Slobodu u niži rang.

Na paroli koju su Fukare podigle na Grbavici pisalo je:

 “Nema brata dok ne rodi majka, to u Trebinju zna kuća svaka”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje