Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavljen niz nepobjedivosti: Sloboda sigurna protiv Vezira (FOTO)

Preuzmite sliku

U 13. kolu BHT Premijer lige na stadionu Tušanj fudbaleri Slobode dočekali su ekipu Travnika. Iako desetkovani povredama i suspenzijama, sjajna atmosfera koja vlada u timu je glavni razlog nastavka serije nepobjedivosti, pa su crveno-crni goste u grad vezira ispratili sa dva gola u mreži. 

  • sloboda-travnik-2-0unnamed (1)
  • Početak utakmice obilježila je prilično nezanimljiva igra između dva kaznena prostora bez ozbiljnijih akcija i prilika za postizanje gola. Publika na Tušnju do prve radosti čekala je do 20. minute susreta kada prednost Slobodi donosi Sulejman Krpić nakon asistencije Mersudina Ahmetovića.

  • sloboda-travnik-2-0unnamed (2)
  • U 40. minuti susreta novu radost za navijače Slobode donosi najbolji strijelac tima i asistent kod prvog pogotka Mersudin Ahmetović kojem je pogodak protiv Travnika ujedno bio i šest prvenstveni gol.

  • sloboda-travnik-2-0unnamed
  • U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode su nastavili sa incijativom ali ali i gosti iz Travnika igraju znatno ozbiljnije, u nekoliko navrata ozbiljnije su zaprijetili golu Kenana Pirića ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao pa su Crveno-crni zabilježili pobjedu rezultatom 2:0.

    sloboda-travnik-2-0unnamed (3)

    Sloboda je pobjedom protiv Travnika zadržala lidersku poziciju na tabeli sa 28 osvojenih bodova a u narednom 14. kolu izabranici Husrefa Musemića u derbiju kola gostuju na Koševu gdje će snage odmjeriti sa ekipom Sarajeva koja je u 13. kolu poražena od ekipe Mladosti DK rezultatom 2:1. (Foto: D. Zabuš | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje