Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Potrebna nam je velika podrška navijača protiv Zrinjskog

Preuzmite sliku

Derbi posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva igra se u nedjelju na stadionu Tušanj gdje FK Sloboda dočekuje HŠK Zrinjski. Tim povod održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić i napadač Tuzlaka Sulejman Krpić.

Sloboda u ovaj susret ulazi desetkovana. Zbog kartona pravo nastupa nemaju Samir Efendić i Ivan Kostić.

Musemić ističe da je za Slobodu velika stvar sama činjenica da je došla u priliku da igra veliki derbi.

Maksimalno respektujem našeg narednog protivnika. Zrinjski je odmorniji od nas, jer nisu imali Kup utakmicu, dok smo se mi istrošili protiv Sarajeva i Čelika, ali to je sastavni dio fudbala. Pozivam navijače da dođu u većem broju nego protiv Čelika, jer navijači su nam potrebni da dobijemo ovu utakmicu. ističe šef stručnog štaba Slobode.

  • musemic-krpic-press-fksloboda1
  • Zrinjski jeste na prvom mjestu, ali mi igramo kući i to je naša prednost. Želim da izađemo svi zajedničkim snagama da pokušamo dobiti utakmicu. Oni jesu kvalitetna ekipa, ali i mi smo pokazali snagu, i to pokazuje trenutno stanje na tabeli. Očekujem dobru utakmicu u nedjelju. I momci će dati svoj maksimum da pobijedimo Zrinjski. dodaje Sulejman Krpić.

    Navijači Zrinjskog popularni Ultrasi navijali su dolazak u Tuzlu, njih oko 150. Nogometni savez BiH proglasio je ovaj derbi utakmicom visokog rizika.

    Sudijsku trojku u velikom derbiju predvodi sudac Edin Jakupović (Bihać), prvi pomoćnik Senad Ibrašimbegović (Travnik), drugi pomoćnik Goran Dujak (Odžak).

    Današnja press konferencija iskoritila se i za potpisanje ugovora sa novim sponzorom Meli vodom iz Kladnja. Koja će biti oficijelna voda tima sa Tušnja.

    Utakmica između FK Sloboda i HŠK Zrinjski igra se u nedjelju od 13:30h na stadion Tušanj, uz direktan prijenos na BHT1. (Tuzlanski.ba | S.M)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje