Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muhamed Omić: “Kada je najteže pokazali smo snagu, ovo je pobjeda za tuzlansku raju”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 27. Kola Prve lige Federacije u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom pred oko 500 gledatelja savladali ekipu Branitelja rezultatom 0:1.

Strijelac pogotka bio je rezervista Jasmin Mujkić koji je u igru ušao umjesto Sulejmana Krpića. Trener Slobode Ćiro Blažević napravio je pravi potez izmjenom koja je urodila plodom u 64 minuti kada su Tuzlaci došli do zlata vrijednog gola.

Ovo je ujedno bila i jedna od najvažnijih pobjeda crveno-crnih. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola. Nakon utakmice kontaktirali smo kapitena Muhameda Omića jednog od najboljih pojedinaca u drugom dijelu sezone.

“Sada kada je najteže bilo, pokazali smo pod pritiskom da možemo sve prevazići i zasigurno ovo su  tri boda za našu “tuzlansku raju”, za Premijer ligu da ih razvesele u ovim kišnim danima…” za Tuzlanski.ba rekao je kapiten crveno-crnih Muhamed Omić ali istovremeno pozvao na strpljenje i opreznost.

  • muhamed-omic-izjava-tuzlanski
  • “Moramo zadržati ozbiljnost do kraja prvenstva. I u naredna tri kola, pokazati koliko nam je stalo da ostvarimo konačan cilj a nakon toga svi skupa da proslavimo povratak u Premijer ligu. Mnogo toga teškog i napornog smo svi zajedno prošli u proteklom periodu i upravo zbog toga smijem slobodno reći da smo ovo Prvo.mjesto zaslužili i ne prepuštamo ga do kraja prvenstva nikome” zaključuje kapiten Omić.

    U narednom 28. kolu Prve lige Federacije Sloboda na Tušnju dočekuje bugojansku Iskr. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,