Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mjere sigurnosti za El Clasico veće nego ikad: I sendviče ćemo provjeravat

Preuzmite sliku

Nije poznato koliki će broj osiguranja biti, a odluka o tome bit će donesena u četvrtak. U prošlosti je ta brojka bila oko 1000, ali ovog puta biće sigurno veća.

Nakon terorističkih napada u Parizu u petak pod fokusom će biti i sigurnost za subotnji El Clasico koji se igra na Santiago Bernabeuu.

Za razliku prijateljske utakmice Belgije i Španije, koja je otkazana, dvoboj Reala i Barcelone nije pod upitnikom. Međutim, Maria Concepcion Dancausa, članica španjolske vlade, tvrdi da će mjere sigurnosti biti veće nego ikad.

Čak ćemo i sendviče provjeravati”, rekla je Dancausa za AS aludirajući na navijače Benfice koji su baklje na Vicente Calderon u utakmici protiv Atletica prokrijumčarili u sendvičima. Kontrola navijača bit će temeljita. Molimo navijače da se ponašaju dostojanstveno, poput onih u Francuskoj koji su nakon utakmice pjevali himnu”, dodala je Dancausa.

Još uvijek nije poznato koliki će broj osiguranja biti, a odluka o tome biće donesena u četvrtak. U prošlosti je ta brojka bila oko 1000, ali s obzirom na okolnosti, ovog puta bit će sigurno veća. Utakmica Real Madrid – Barcelona igra se u subotu 21. novembra u terminu od 18:15h na Santigao Bernabeuu (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje