Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatni momci: Kadeti OKK Sloboda prvaci Lige mladih RKS Tuzla

Preuzmite sliku

Utakmicama za plasman završnog turnira u velikoj dvorani tuzlanskog Mejdana spuštena je zavjesa na sezonu 2022/23 Lige mladih RKS Tuzla kada je u pitanju kadetska konkurencija.

Kadeti OKK Sloboda osvojili su titulu prvaka pobjedom nad ekipom Gračanice rezultatom 103:66 čime su ostvarili plasman dalje i učešće u kvalifikacijama za državno prvenstvo.

U utakmici za treće mjesto ekipa Bosne iz Kalesije savladala je tim Silver Kingsa iz Srebrenika.

Završnicu kadetske lige međusobnim susretom otvorile su ekipe Bosne i Gračanice koje su odigrale najzanimljiviji i najnapetiji susret u okviru završnog turnira.

Utakmica je bila otvorena do posljednjeg sudijskog zvižduka, a u samoj završnici prvog polufinala bolje su se snašli igrači Gračanice koji su uspjeli ostvarili plasman u finale minimalnom pobjedom od pola koša razlike i rezultatom 65:66.

Drugo polufinale ponudilo je ogled između domaćina Slobode i Silver Kingsa u kojem su crveno-crni već na poluvremenu imaju značajnu dvocifrenu prednost te do kraja rutinski odrađuju posao za pobjedu rezultatom 89:62.

Sloboda je tako zakazala finale sa ekipom Gračanice i gostima iz Srebrenika onemogućila odbranu prošlosezonske titule prvaka u kadetskoj konkurenciji.

Drugi dan turnira otvoren je borbom za treće mjesto gdje su snage odmjerile ekipe Bosne i Silver Kingsa.

Nakon vodstva na poluvremenu, ekipa Bosne u nešto sporijem ritmu kreće u drugi dio susreta što Silver Kingsi koriste i uvode utakmicu u neizvjesnu završnicu. Ekipa Bosne sa linije slobodnih bacanja uspjeva sačuvati prednost za pobjedu rezultatom 67:63 i slavlje bronzane medalje.

Finalni susret između Slobode i Gračanice nije ponudio nikakvu rezultatsku neizvjesnost budući da su domaći igrači i ovaj susret odradili bez većih poteškoća gdje su od početka do kraja kontrolisali susret.

Publika u Mejdanu imala je priliku vidjeti dosta lijepih poteza s obje strane, a ubjedljiva pobjeda u finalu zaključena je rezultatom 103:66 čime su kadeti Slobode osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju dok je ekipa Gračanice završila sezonu kao drugoplasirani tim.

Kao najkorisniji igrač završnog turnira u konkurenciji kadeta proglašen je član KK Bosna Kalesija Ahmed Čirak koji je u polufinalnom i finalnom susretu postigao 69 poena.

Individualna priznanja kao članovi najbolje petorke dobili su još: Eldar Palavrić (Sloboda), Kenan Nurkić (Sloboda), Ahmed Čirak (Bosna), Bakir Čatal (Gračanica) i Ilhan Mujčinović (Silver Kings).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje