Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

WABA liga: Banovićanke debitirale porazom

Preuzmite sliku

Prvakinje BiH ŽKK RMU Banovići poražene su u prvom kolu regionalne WABA lige od domaćina podgoričke Budućnosti rezultatom 74:46.

U domaćem timu najpreciznija je bila Nikolina Babić sa 15 postinutih poena, dok su je pratile Anđelika Mitrašinović sa 13 i Patricija Bura sa 11, dok su u ekipi iz Banovića najbolje bile Danira Musić sa 18 i Nikolina Zubac sa 12. postignutih poena.

Goran Bošković, trener Budućnosti izjavio je da je zadovoljan pobjedom, naročito ako se ima u vidu da je ovaj tim imao probleme sa sastavom ekipe.

“Godinama igramo jaku i agresivnu odbranu, tako je bilo i večeras. Banovići su ekipa za respekt, ali su odigrali onoliko kolimo smo im mi dozvolili. Banovići nisu našeg nivoa, ali nisu ni tako slabi˝, naveo je Bošković.

Goran Jurčenko, trener ŽKK RMU Banovići ističe da su zbog nedostatka iskustva u utakmicu ušli opušteno.

˝Odigrali smo loše prvih 10 minuta, smatrajući da možemo neke situacije rješavati šutem, a ne ulazom. Budućnosti čestitam na pobjedi, a nadam se da ćemo biti tvrd rival posebno na domaćem terenu”, rekao je Jurčenko.

U okviru drugog kola WABA lige Banovićanke u srijedu, 10. oktobra na domaćem terenu dočekuju slovenački Triglav. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje