Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umorna Igokea deklasirala oslabljenu OKK Slobodu sa 29 poena razlike

Preuzmite sliku

Košarkaši Igokee u dvorani Nenad Baštinac u Aleksandrovcu deklasirali su OKK Slobodu u zaostaloj utakmici Lige BiH rezultatom 78:49.

Iako je domaćim košarkašima ovo bila četvrta utakmica u posljednjih šest dana, ipak su zadatak koji je pred njih postavio trener Dragan Bajić ispunili besprijekorno.

Od prve četvrtine domaći su zaigrali sigurno u odbrani i precizno u napadu. Prvu dionicu su domaći riješili u svoju korist 24:15, a jednakim tempom nastavili i u drugom periodu.

U trećem i četvrtom periodu razigrani Igosi lagano su postizali poene i koristili brojna srljanja košarkaša Slobode za konačnih 78:49.

Košarkašima Slobode su očigledno u velikoj mjeri nedostajali savjeti i reakcije trenera Mulaomerovića tokom susreta koji zbog obaveza prema Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji nije predvodio tim u Slobode, kao i playmakera Čampare koji je odsutan zbog obaveza u državnom timu Bosne i Hercegovine.

Mustapić je postigao 20 poena, Evans 14, a Simeunović 13 za Igokeu. Kod Slobode najefikasniji su bili Gregg sa 22, Tomašević i Rikić sa po 7 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,