Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubacio 113 koševa na utakmici a od toga 32 trice

Mohammad-El-AkkariSP
Preuzmite sliku

Prema navodima službene internet stranice \”Fibaasia.net\”, to je bio prvi učinak iznad stotinu koševa zabilježen u jednoj službenoj utakmici pod FIBA-inim okriljem u Aziji

\"Mohammad-El-AkkariSP\"Libanonac Mohammad El Akkari košarkaš ekipe Mouttaheda iz Tripolija postao je jedan od rijetkih košarkaša u povjesti s više od stotinu koševa ubačenih u jednoj utakmici.

Mouttaheda je slavila pobjedom protiv Bejjehoma 173:141 u utakmici odigranoj u okviru završnice prvenstva, u kojoj učestvuje osam ekipa libanonske Prve lige, a El Akkari je ubacio 113 koševa.

Ono što je svakako interesantno je to da 27-godišnji bek-šuter i nije bio pretjerano efikasan u sezoni. Naime, u 23 ovosezonska nastupa prije utakmice odigrane u utorak u kojoj je sebi osigurao mjesto u povjesti košarke, ubacivao je 7.6 koševa u prosjeku po susretu.

El Akkari je protiv Bejjeha pogodio 32 puta od 59 pokušaja za tri poena. Ukupan šut iz igre u toj utakmici bio je 40-69.

Prema navodima službene internet stranice \”Fibaasia.net\”, to je bio prvi učinak iznad stotinu koševa zabilježen u jednoj službenoj utakmici pod FIBA-inim okriljem u Aziji.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: