Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Treća pobjeda u Ligi 6: Košarkaši Slobode savladali Leotar 101:99 (FOTO)

Preuzmite sliku

U 4. kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše, OKK Sloboda je pred oko 3.000 gledatelja u velikoj dvorani Mejdana savladala ekipu Leotara rezultatom  101:99.

Gosti iz Trebinja odlično su otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta igre uspjeli su da ostvare rezultatsku prednost 23:31.

U drugoj četvrtini susreta košarkaši Slobode uspijevaju da konsoliduju svoje redove, te prave fantastičnu seriju od 16:0 i stižu do preokreta. Na odmor se odlazi kod rezultata 53:49.

Dobrom i učinkovitom igrom igrači Damira Mulaomerovića nastavljaju i u drugom poluvremenu, ali i Trebinjci su bili na visini zadatka te držali rezultatski priključak, treća četvrtina završena je rezultatom 23:23.

U posljednju četvrtinu ušlo se kod rezultata 76:72 za Slobodu, što je nagovijestilo neizvijesnu završnicu. Posljednjih pet minuta susreta publika u Mejdanu napravila je sjajnu atmosferu koja je dala krila košarkašima Slobode.

Saša Džambić sa dvije vezane trojke podigao je publiku na noge, i kada se činilo da je utakmica riješena, Hasandić je nepreciznim izvođenjem slobodnih bacanja u samoj završnici neizvjesnost produžio do posljednjeg napada gostiju koji je na sreću brojnih navijača bio neprecizan. Konačan rezultat utakmice 101:99.

Najefikasniji kod domaćeg tima bili su Hasandić sa 26 postignutih poena, Sarajlić sa 23 poena, Džambić sa 20, te Rizvić  sa 14 poena. Dvocifern je bio i Hrnčić sa 11 ubačenih poena. U redovima Leotara najefikasniji bili su Radisavljević sa 29 ubačenih poena, Damjanović 20 poena i Aleksić sa 15 poena.

  • kosarka-statistika34
  • Ovo je bila treća pobjeda košarkaša Slobode u borbi za prvaka Bosne i Hercegovine. Utakmicu između Slobode i Leotara obilježio je velik broj poena ukupno 200 a domaći košarkaši su postigli čak 17 trojki.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje