Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teletović: Moramo popraviti odbranu i skok u napadu (VIDEO)

bih-latvija7
Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dramatičnoj je utakmici, koja je odigrana u Skenderiji, savladala Latviju i upisala pobjedu na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket u Sloveniji naredne godine. Konačan rezultat 87:84.

\"bih-latvija7\"Najefikasniji igrač naše reprezentacije u pobjedi nad Latvijom bio je onaj od koga i očekujemo najviše. Mirza Teletović možda se malo kasnije probudio, ali u ključnim trenucima nosio je igru bh. selekcije do pobjede nad gostima iz Latvije.\”Bilo je zaista vruće u Skenderiji.\”, govori Teletović nakon teške partije.

\”Bilo je teško i za disati. Prva nam je utakmica, pa je bilo i dosta nervoze i promašenih laganih šuteva. Imali smo dosta problema u odbrani. Protivnik je igrao sa dosta unakrsnih blokovakoje jje bilo zaista teško braniti.\” Teletović se kritički osvnuo i prema segmentima igre koji nisu štimali u prvoj utakmici kvalifikacija. \”Moramo popraviti odbranu prije svega. Odbrana je sve i bez nje ne možemo da igramo. Moramo popraviti i skok u napadu, imali su 300 skokova.\”, završio je raspoloženi Mirza.

Tuzlanski.ba / SportSport.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: