Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbija saznala protivnika u četvrtfinalu Mundobasketa

Preuzmite sliku

Košarkaši Litvanije savladali su favorizovanu selekciju Amerike rezultatom 110:104 u posljednjem meču druge faze Mundobasketa.

Sigurno da je malo ko očekivao da će Litvanci savladati SAD, ali to se desilo, što znači da će Litvanija u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Srbije, koja je savladala Dominikansku Republiku i kao druga se plasirala u četvrtfinale.

Amerikanci su pokazali na ovom prvenstvu da nisu toliko ubojiti, a to se obistinilo protiv vrlo raspoloženih Litvanaca.

Perfektno je baltička ekipa odigrala prvo poluvrijeme, gdje su imali i maksimalnu prednost od čak 21 poenom razlike. Ipak uspjeli su Amerikanci da se vrate u igru, smanje zaostatak u trećoj četvrtini.

I u četvrtoj je selekcija Stevea Kerra dobro počela smanjili su zaostatak na samo 4 razlike, na 19 sekundi do kraja. Čak su u narednom napadu promašili i potvorenu trojku i više nije bilo mogućnosti da se vrate u meč. Litvanci ostali pribrani u došli do pobjede.

Ovo je Amerikancima prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Italije.

Sjajno su Litvanci raspodijelili poene, pa su tako imali čak 6 dvocifrenih igrača, od kojih su se najviše istakli Vaidas Kariniauskas i Mindaugas Kuzminskas sa po 14 poena, 12 je dodao Jonas Valančiunas.

U poraženoj ekipi jedini se istakao Anthony Edwards sa 35 poena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,