Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Španski mediji objavili snimak iz Beograda pred utakmicu: Ovi su spremni na rat

Preuzmite sliku

Partizan i Real Madrid u 20:30 igraju treću utakmicu četvrtfinala Eurolige. Srbijanska ekipa vodi 2:0 te bi novom pobjedom prošla na Final Four.

Španski El Chiringuito TV na Twitteru je objavio snimku ispred beogradske dvorane, gdje se nalaze pripadnici srbijanske policije i vojske.

“Srpska vojska spremna je na ‘rat’. Ovako se oni pripremaju za košarkašku utakmicu”, piše u statusu objave El Chiringuita.

Podsjetimo, u prošloj utakmici odigranoj u Madridu izbila je tučnjava zbog koje je meč prekinut minutu i 40 sekundi prije kraja te registriran rezultatom koji je bio u tom trenutku, 95:80 za Partizan. Sve je počelo tako što je Realova legenda Sergio Llull na kraju utakmice, kada je bilo jasno da gosti uvjerljivo pobjeđuju, nepotrebno i prljavo faulirala Partizanovog asa Kevina Puntera.

To je pokrenulo prekid utakmice i veliku tučnjavu gotovo svih igrača oba kluba, u kojoj je teško stradao bek Dante Exum, najbolji igrač Partizana na utakmici. Njega je Guerschon Yabusele, četvorka Reala, visok dva metra i težak 123 kilograma, uhvatio s leđa i brutalno ga zakucao na pod. Najbolji partizanovac i igrač utakmice teško je povrijeđen.

U masovnoj tučnjavi stradao je i Džanan Musa, bh.zvijezda Reala. Dobio je udarac od Puntera. Zatim je Musu s leđa na pod bacio Lessort. Hezonja je krenuo u zaštitu saigrača te pokušao udariti Puntera. Nakon što se tučnjava smirila, suci su isključili toliko igrača da ih nije ostalo dovoljno za završetak meča, koji je onda morao biti prekinut.

Euroliga je oba kluba kaznila s po 50 hiljada eura, a Realov centar Yabusele suspendovan je na pet utakmica. Jednu utakmicu zabrane dobio je njegov suigrač Gabriel Deck. Partizanov kapiten Punter suspendovan je na dvije utakmice, dok Mathias Lessort iz istog kluba ne smije igrati jednu utakmicu.

Vezano | Partizan pred utakmicu s Realom poslao upozorenje navijačima, Musu i ekipu čuva 500 policajaca 

Real tražio velike mjere osiguranja

Zbog svega navedenog, Real je od Partizana zatražio nezapamćene mjere osiguranja, pisali su srpski mediji. Zahrijevali su prijevoz autobusom s aerodroma do hotela bez prolaska kroz terminale i ikakvog zaustavljanja kako bi se izbjegao kontakt s medijima i navijačima Partizana.

Zatim, tražili su pojačanu policijsku pratnju tokom cijelog boravka u Beogradu: Od aerodroma do hotela i od hotela do Arene te natrag, ali i na treningu te na samoj utakmici, uz specifikaciju da traži više snaga reda oko svoje klupe. Real je zahtijevao i da tijekom njegova boravka u Beogradu bude pojačano osiguranje u i oko hotela u kojem odsjedaju igrači.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,