Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u okviru desetog kola Prvenstva BiH gostuje ekipi Sparsa u Sarajevu

Preuzmite sliku

Košarkaši Sparsa i Slobode, u okviru desetog kola Prvenstva BiH, odmjerit će snage u dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu.

Duel između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na ligaškoj tablici u nešto boljem raspoloženju dočekuju igrači Sparsa koji su u dosadašnjem toku prvenstva upisali šest pobjeda i tri poraza. Sloboda nakon devet odigranih kola ima pobjedu manje i poraz više uoči duela sa sarajevskim timom, a obje ekipe su u prethodnom kolu upisale poraze. Sparsi su ubjedljivo savladani od strane Bosne, dok je Borac pobjedio Slobodu u Mejdanu.

Sloboda je prilično dobro otvorila ovu takmičarsku sezonu sa čak četiri pobjede na otvaranju prvenstva nakon čega je uslijedio određeni pad forme tako da su crveno-crni u posljednjih pet susreta upisali četiri poraza. Sparsi su u prethodnih nekoliko kola podizali formu što ih je dovelo do tri vezana trijumfa, a sjajan niz prekinut je upravo u prošlom kolu u gradskom derbiju Sarajeva.

Domaći su prema, trenutnoj formi i stanju na tabeli, favoriti uoči sutrašnjeg susreta u koji i jedni i drugi ulaze sa imperativom pobjede.

U taboru crveno-crnih svjesni su da ih čeka zahtjevna utakmica u Sarajevu, ali isto tako vjeruju u pozitivan ishod ako daju sve od sebe i budu pravi na parketu. Utakmicu desetog kola najavili su trener Dragoljub Vidačić i prvotimac Nedim Omerović.

“Sparse cijenimo kao protivnika bez obzira gdje se igra, a na domaćem terenu oni igraju jako brzo i agresivno. U posljednjim utakmicama povremeno smo imali velike padove koji su nas koštali pobjede i svakim danom se zajednički trudimo da te probleme identifikujemo i nađemo rješenja. Očekujem da ćemo biti kompletni na sutrašnjem meču”, izjavio je Vidačić.

“Ispred nas je utakmica protiv Sparsa za koju vjerujemo da će biti izuzetno zahtjevna. U ovom trenutku fokusirali smo se na sebe i timsku igru koju iz sedmice u sedmicu pokušavamo unaprijediti. Iza nas su dani napornog treninga i vjerujemo da ćemo sve ono što je dogovoreno prenijeti na teren. Uz dobru igru i borbu na parketu, možemo ostvariti pozitivan rezultat i nadam se da ćemo nakon duela u Sarajevu slaviti našu šestu prvenstvenu pobjedu”, rekao je Omerović.

Utakmica između Sparsa i Slobode na rasporedu je u subotu, 09.12.2023. godine, sa početkom od 20 sati u sportskoj dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu. Susret u Sarajevu sudit će trojka koju čine Tomislav Stapić, Vladimir Marić i Kristijan Anić.

Utakmicu možete pratiti uživo putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča u Sarajevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,