Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda nakon produžetka u Sarajevu savladala Sparse za svoj šesti ovosezonski trijumf

Preuzmite sliku

Košarkaši Sparsa i Slobode večeras su u dvorani “Goran Čengić” odigrali susret 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Utakmica važna za oba tima otišla je u produžetak gdje su se bolje snašli gosti koji su na kraju slavili svoj šesti trijumf u ovoj sezoni. Nismo vidjeli previše uzbuđenja u prve tri dionice igre tokom kojih je domaći tim kontrolisao utakmicu i imao rezultatsku prednost.

Gosti su držali rezultatski priključak sve do posljednjih trenutaka četvrtog perioda igre kada su potpuno preokrenuli rezultat, ali su Sparsi izborili produžetak sa linije slobodnih bacanja.

Utakmica nije krenula u najboljem pravcu za gostujući tim jer su prvu dionicu bolje otvorili domaći igrači, a gosti su već nakon sedam minuta igre ostali bez Darriona Stronga koji je povrijedio zglob zbog čega je napustio teren. U istom ritmu iz prve četvrtine domaći su nastavili i u narednih deset minuta, ekipa Slobode se i dalje držala u utakmici, ali rješenja da se ozbiljnije ugrozi rezultat Sparsa u prvom poluvremenu nije bilo. Domaći su čak povećali prednost na osam poena razlike i sa rezultatom 45:37 ekipe su otišle na odmor.

Gosti iz Tuzle ušli su agresivnije u treći period igre što je na kraju dovelo do potpuno izjednačene dionice, te su igrači Slobode u posljednjih deset minuta igre ušli sa istim zaostatkom kao na poluvremenu. To nije spriječilo tuzlanski tim da ubaci u brzinu više i u četvrtoj četvrtini potpuno preokrene rezultat te tako ostvari vodstvo u posljednjim minutama igre. Stefan Simanić je, sa linije slobodnih bacanja, osigurao produžetak i još jednu nadu za tim iz Sarajeva, ali fantastični gosti sa čak 19 poena ubačenih u dodatnih pet minuta igre nisu ništa prepuštali slučaju. Sloboda je ovom pobjedom upisala svoj treći gostujući trijumf, a utakmica je završena rezultatom 94:102 (21:17; 24:20; 20:20; 18:26; 11:19).

Devine Eke i Ismet Sejfić u ovom susretu upisali su double-double učinke na čijim krilima je Sloboda stigla do svoje šeste ovosezonske pobjede. Eke je upisao 23 poena i dodao 12 skokova, dok je Sejfić ubilježio 21 poen i uhvatio 14 skokova. Odličnu rolu imao je i Jasmin Jakupović koji je postigao 20 poena, a dvocifren u redovima Slobode bio je još kapiten Đorđe Lelić sa 10 ubačenih poena. Prvo ime u domaćem timu bio je Marquis Donte Moree sa double-double učinkom od 25 poena i 13 skokova u porazu svoje ekipe.

Sloboda je novim trijumfom prekinula niz od dva vezana poraza i upisala svoju treću gostujuću, a ukupno šestu, pobjedu u dosadašnjem toku prvenstva. Tuzlaci su sada na omjeru od šest pobjeda i četiri poraza, isto koliko imaju i sarajevski Sparsi nakon što su večeras ubilježili svoj četvrti poraz.

Crveno-crni u 11. kolu Prvenstva BiH na parketu Mejdana dočekuju ekipu Proma iz Donjeg Vakufa koji su danas zaustavili sjajan niz Bosne iz Sarajeva i time ubilježili četvrtu pobjedu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,