Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda gostuje ekipi Orlovika u Žepču, trener Adnan Žunić optimističan

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode nastavljaju svoje obaveze prema rasporedu koji je izuzetno dinamičan na samom startu 2024. godine, a nakon dvije vezane utakmice na parketu Mejdana, crveno-crne očekuje i prvo gostovanje u ovoj kalendarskoj godini.

Tuzlaci nakon ligaške pobjede nad Posušjem i poraza u kupu od Bosne gostuju ekipi Orlovika iz Žepča u okviru 15. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Orlovik je, baš kao i Sloboda, u prethodna dva susreta u novoj godini upisao jednu pobjedu i jedan poraz.

Sloboda je pobjedom protiv ekipe Posušja prekinula niz od dva vezana poraza čime su ostvarili svoju osmu ligašku pobjedu, te se uz šest ubilježenih poraza treutno nalaze na trećem mjestu prvenstvene tablice.

Kada je riječ o ekipi Orlovika, tim iz Žepča na izjednačenom je omjeru od sedam pobjeda i isto toliko poraza, a u prethodna dva ligaška susreta pretrpili su dva vezana poraza. Ono što vrijedi spomenuti uoči duela u Žepču jeste da je tim Orlovika u polufinalu Kupa sistema “A” savladao ekipu Želje i plasirao se u finale, dok je Sloboda iz kup takmičenja eliminisana od strane sarajevske Bosne.

Crveno-crni su u prvom meču ova dva tima uvjerljivo savladali Orlovik u Mejdanu, a sutrašnji susret najavili su trener Adnan Žunić i igrač Emir Čerkezović.

“Nastavljamo u jakom takmičarskom ritmu i u subotu igramo protiv jednog od glavnih konkurenata za plasman u Ligu 6 koja nam je u ovom momentu glavni cilj. Protivnika dobro poznajemo i izuzetno poštujemo sve što su uradili u dosadašnjem dijelu sezone. Ako budemo fokusirani na zadatke i ispravimo sve na čemu smo radili proteklih dana, ne sumnjam da možemo ostvariti dobar rezultat. Očekujem da će dvorana biti ispunjena i da ćemo uživati u jednom lijepom košarkaškom ambijentu”, rekao je Žunić.

“Utakmica protiv Orlovika za nas je od velike važnosti jer pobjedom dolazimo na stepenicu bliže kada je riječ o ostvarenju našeg ovogodišnjeg cilja. Svjesni smo da to nije nimalo lagan zadatak protiv ekipe koja pruža odlične partije na svom terenu. Moramo pokazati dobru energiju i puno više želje nego što smo prikazali na posljednjoj utakmici kako bi ostvarili željeni rezultat. Vjerujem da, ako pružimo svoj maksimum na parketu, možemo doći do nove gostujuće pobjede koja bi nam, u ovom trenutku, mnogo značila uoči nastavka prvenstva”, izjavio je Čerkezović.

Utakmica između Orlovika i Slobode na rasporedu je u subotu, 20.01.2024. godine, sa početkom od 18 sati u dvorani Don Bosco u Žepču.

Sudijsku trojku na ovom susretu činit će Bojan Jovanić, Saša Babić i Dejan Brestovac. Utakmicu možete pratiti uživo putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,