Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajlić i Bjelić rešetali Studente: Gradina iz Srebrenika slavila protiv Bosne u Skenderiji

Preuzmite sliku

Košarkaši Gradine iz Srebrenika ostvarili su veliku pobjedu rezultatom 71:74 večeras u dvorani Skenderija gdje su uspjeli nanijeti drugi poraz u prvenstvu ekipi Bosne Royal.

Prvu četvrtinu domaći su riješili u svoju korist rezultatom 29:16. Iako su gosti dobro otvorili susret, ekipa Denisa Bajramovića je uspjela u potpunosti preokrenuti rezultat na svoju stranu.

Na otvaranju drugog perioda Gradina pravi seriju 9:0 i rezultatski se približava Bosni, no domaći tim uspijeva da napravi seriju i zadrži prednost od 13 poena na poluvremenu, 47:34.

Gosti su treći period riješili u svoju korist rezultatom 20:11 i u posljednju četvrtinu ulaze sa samo četiri poena zaostatka.

Rezultat je glasio 58:54 u korist Studenata. Posljednjih deset minuta gosti otvaraju ponovo dobrom serijom i dolaze do četiri poena prednosti 62:58.

Bosna je za pet minuta igre u posljednjem periodu postigla samo dva poena, ali su imali sreću da gosti to nisu iskoristili i napravili osjetniju razliku.

U posljednje dvije minute gosti ulaze sa plus sedam (71:64), pa se činilo da je priča oko pobjednika završena. Bosna se uspjela vratiti u igru, ali nedovoljno da napravi preokret pa su gosti slavili pobjedu rezultatom 74:71.

Goste je do pobjede vodio dvojac Adi Sarajlić i Dejan Bjelić sa po 21 ubačenim poenom. Bjelić je dodao devet skokova i dvije asistencije, a Sarajlić pet skokova i četiri asistencije.

Kod Studenata najbolji je bio Atif Durak sa 18 poena i dva skoka dok je Leland King II dodao 14 poena uz isto toliko skokova, te četiri asistencije. Još je dvocifren bio Michael Anthony Mallory II sa 13 poena, te po pet skokova i asistencija. Bosna – Gradina 71:74 (29:16, 18:18, 11:20, 13:20). (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,