Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real bez velikih imena: Chus Mateo “hladi” igrače pred Partizan

Preuzmite sliku

Pred Željkom Obradovićem i njegovim igračima je ponovo izuzetno težak posao, a za prolaz na F4 potreban im je još jedan, treći trijumf u prestonici Španije, navodi Sportal.

Crno-bijelima se za taj susret vraća kapiten Kevin Panter, dok sa druge strane Madriđani imaju određene probleme sa povredama, kao i suspenziju Guerschona Yabuselea.

Sve oči uprte su u Waltera Tavaresa, dominantnog centra koji je doživio povredu u finišu prvog poluvremena prve utakmice, zbog koje je presjedio ostatak iste, ali i kompletnu drugu.

Partizan je to iskoristio, ali povratkom igrača sa Zelenortskih ostrva “kraljevi” su se oporavili i došli do dva trijumfa u Beogradu.

Sada se čini sve da se Tavares maksimalno odmori za meč koji ga očekuje u srijedu, pošto nismo imali prilike da ga vidimo u sastavu za današnji duel sa Unikahom.

Ipak, nije on jedini igrač koji nedostaje na današnjem susretu, pošto je Chus Mateo van tima ostavio još mnogo igrača, Sergia Rodrigueza, Rudy Fernandeza, Adama Hangu, Marija Hezonju, Gabriela Decka i Vincent Poirijea.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje