Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prenos utakmice BiH – Portugal: FIBA ima preporuku gdje gledati susret

Preuzmite sliku

Navijači se masovno pitaju gdje gledati meč prvog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji naši reprezentativci danas od 16,30 sati igraju u poljskom gradu Gliwice protiv Portugala.

Od kanala u BiH izgleda da niko neće prenositi nastup BiH na ovom turniru.

Vezano | Zmajevi nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama započinju današnjom utakmicom protiv Portugala 

FIBA preporučuje da se utakmica gleda na njihovoj platformi Courtside1981.

Nejasno je da li će prijenos biti besplatan putem ove platforme.

Nije prijatljivo da nijedan kanal u Bosni i Hercegovini ne prenosi ove mečeve. Ni oni koji su komercijalni, ali ni oni koji su državni i objetkivno imaju finansijske sposobnosti da plate prava na ovakve turnire.

Ukoliko postoje neke druge prepreke da ovaj turnir ne bude prenošen, KS BiH se o tome morao oglasiti.

Situacija sa prijenosom utakmice se uklapa u loše uslove rada naše ekipe na koje su se žalili reprezentativci BiH, ali koji ipak najavljuju da idu osvojiti turnir u Poljskoj.

Bit će ovo peti međusobni duel BiH i Portugala. Naša selekcija je u prethodne četiri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda.

Košarkaši BiH su 2009. godine u dodatnim kvalifikacijama za Eurobasket pobijedili Portugalce sa 62:56 te 73:61. Preostala dva dvoboja su bila prijateljskog karaktera. BiH je 2016. godine pobijedila Portugal rezultatom 83:78, a godinu kasnije 62:58.

U drugom meču naše grupe od 13,30 sati sastaju se domaćin Poljska i Mađarska.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje