Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podržati mlade, podržati grad, podržati državu misija je domaće kompanije Menprom

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda Tuzla je bila domaćin košarkaškog turnira koji se odigrao u Univerzitetskoj dvorani, a koji je okupio talente iz Tuzle, Bijeljine, Živinica, Sarajeva i Kalesije.

U napetom i uzbudljivom finalu domaćin turnira KK Dragons pobijedio je ekipu Budućnosti iz Bijeljine.

Treće mjesto su zauzeli košarkaši Bosne iz Kalesije, dok je četvrta bila ekipa Basket iz Živinica, petoplasirani su bili Lions Tuzla, a šesto mjesto pripalo je ekipi MVP Sarajevo.

  • Iza organizacije ovog turnira stoji Košarkaški klub Dragons, koji je osnovan 2013. godine kao košarkaška igraonica za najmlađe. Od tada, klub je prošao nevjerovatan put i postao prepoznatljiv kako u našem gradu, tako i širom zemlje.

  • Košarkaški klub Dragons danas čini prava mala armija od preko 150 dječaka , što je dokaz strasti i predanosti koju ova zajednica ima prema košarci. Klub nije samo mjesto gdje se trenira, već i gdje se formiraju prijateljstva koja će trajati cijeli život.

    Mladi košarkaši nisu samo brojke

    Naime, KK Dragons je klub koji aktivno učestvuje u takmičenjima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja svih takmičarskih selekcija. Iza ovog uspjeha stoje stručni treneri s velikim iskustvom i rezultatima, spremni da prenesu svoje znanje i strast prema košarci na nove generacije.

  • “Iza nas je vikend ispunjen sportskim duhom, rivalitetom na terenu popraćen druženjem, uz odličnu posjećenost u dobroj navijačkoj atmosferi” – navodi se u saopćenju.

    Menprom kao i uvijek podržava mlade talente i njihovu strast prema sportu stoga je za učesnike obezbijedio sendviče i poklon pakete.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje